Πως θα φροντίσω τη σχέση μου με τον σύντροφό μου

Πως θα φροντίσω τη σχέση μου – Φροντίζω τη σχέση μου με τον/τη σύντροφό μου.

Πως θα φροντίσω τη σχέση μου

Γιατί να φροντίζω τη σχέση μου με τον σύντροφό μου;

Η λάθος αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής και της καθημερινότητας, όπως είναι οι δυσκολίες της ανατροφής των παιδιών, τα επαγγελματικά προβλήματα, τα οικονομικά προβλήματα, τα προβλήματα υγείας, τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, μπορεί να με απομακρύνει από τον/τη σύντροφό μου, με αποτέλεσμα, τόσο εγώ όσο και ο/η σύντροφός μου, να αισθανόμαστε απόρριψη, πικρία, απογοήτευση, θυμό και ανασφάλεια, τα οποία μας απομακρύνουν ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.

Πώς θα φροντίσω τη σχέση μου με τον σύντροφό μου;

Για να φροντίσω τη σχέση μου με το σύντροφό μου, επικοινωνώ τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου με ειλικρίνεια αλλά και ευγένεια και σεβασμό και δείχνω στον/στη σύντροφό μου ότι είμαι εκεί για εκείνον/η.

Extra tips:

  • Κατανοώ ότι ο/η σύντροφός μου αντιμετωπίζει ανάλογες δυσκολίες με εμένα και τον στηρίζω, όπως περιμένω κι εγώ από εκείνον/η να με στηρίζει.
  • Αποδέχομαι τον/τη σύντροφό μου όπως είναι και όχι όπως θα ήθελα να είναι. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κανείς μας δεν είναι τέλειος.
  • Αποδέχομαι ότι ο/η σύντροφός μου κάνει λάθη, όπως κάνω κι εγώ, και μάλιστα, παρά το αποτέλεσμα, η πρόθεσή του μπορεί να είναι καλή, γι’ αυτό επιλέγω τη συγχώρεση. Τον στηρίζω, όπως περιμένω από εκείνον να με στηρίξει στα δικά μου λάθη. Ζητάω συγγνώμη, όταν κάνω λάθος, και επανορθώνω.
  • Αν η σχέση μου είναι τοξική, την τελειώνω.
  • Φροντίζω τον εαυτό μου πρωτίστως για εμένα, αλλά και για τον/τη σύντροφό μου.
  • Εκφράζω την αγάπη μου στον/στη σύντροφό μου λεκτικά και διατηρώντας την οπτική επικοινωνία και τη σωματική επαφή μαζί του.
  • Περνάω ποιοτικό χρόνο με τον/τη σύντροφό μου.
  • Εκφράζω τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου. Ο μοναδικός, ίσως, λόγος που θυμώνω με τους άλλους είναι γιατί δεν έχω καταστήσει με σαφήνεια τις προσδοκίες μου από αυτούς και περιμένω να καταλάβουν μόνοι τους τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου. Λέω στον/στη σύντροφό μου τι περιμένω από εκείνον.
  • Αφουγκράζομαι τις ανάγκες και τις προσδοκίες του/της συντρόφου μου και του δείχνω έμπρακτα ότι είμαι εκεί για εκείνον.
  • Ιδέες για να φροντίσετε τη σχέση σας:
    1. Μαγειρέψτε μαζί.
    2. Απολαύστε ένα ποτήρι κρασί μαζί.
    3. Καθιερώστε μία βραδιά ταινίας και δείτε ταινίες από την αγαπημένη σας κατηγορία ταινιών, μετά που θα κοιμηθούν τα παιδιά.
    4. Αν έχετε τη δυνατότητα να σας κρατάει κάποιος τα παιδιά, καθιερώστε να βγαίνετε μία φορά την εβδομάδα ή τον μήνα.
    5. Πηγαίνετε για πικ νικ και μπάνιο στην παραλία μόνοι σας.
    6. Γράφετε στον/στη σύντροφό σας σημειώματα-εκπλήξεις που θα του/της αφήνετε σε διάφορα σημεία, όπως στον καθρέπτη του μπάνιου, στο ψυγείο, στο τιμόνι του αυτοκινήτου κ.α..
    7. Παίξτε sexy παιχνίδια!

Επόμενο βήμα: Γονεϊκότητα