Παιχνίδια μαθηματικών δημοτικού – Διαδραστικά

Τα διαδραστικά παιχνίδια μαθηματικών δημοτικού του dreamymemoriesProject είναι εκπαιδευτικά μαθηματικά παιχνίδια δημοτικού τα οποία σχεδιάζονται για να συμβάλλουν στην εξάσκηση και στην εμπέδωση της ύλης των μαθηματικών των τάξεων του δημοτικού με διασκεδαστικό τρόπο.

Παιχνίδια μαθηματικών δημοτικού

Παιχνίδια μαθηματικών δημοτικού – Περισσότερα

Αν και τα μαθηματικά βρίσκονται παντού γύρω μας, οι περισσότεροι μαθητές χαρακτηρίζουν το μάθημα των μαθηματικών ως το δυσκολότερο μάθημα και το λιγότερο αγαπημένο τους. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν ότι η έφεση στα μαθηματικά είναι έμφυτη, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί γονείς, μόλις δουν ότι το παιδί δυσκολεύεται, να του βάζουν την ταμπέλα ότι δεν είναι ικανός στα μαθηματικά.

Το παιδί υιοθετεί την άποψη του γονιού και, θεωρώντας ότι δεν είναι ικανό να τα καταφέρει, σταματάει να προσπαθεί. Έτσι, η επίδοσή του δεν είναι ικανοποιητική, επιβεβαιώνοντας σε όλους τους την ταμπέλα που λανθασμένα του δόθηκε.

Τα εκπαιδευτικά μαθηματικά παιχνίδια δημοτικού του dreamymemoriesProject μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να κατακτήσουν τις μαθηματικές έννοιες, να αναπτύξουν μαθηματική σκέψη και να καλύψουν τυχόν κενά με ευχάριστο τρόπο. Ακόμα κι αν ένα παιδί είναι μελετηρό, είναι καλύτερα να εξασκείται παίζοντας, παρά να επιβαρύνεται με επιπλέον συμβατικό διάβασμα.

Τα διαδραστικά παιχνίδια μαθηματικών δημοτικού του dreamymemoriesProject αποτελούνται από επιτραπέζια παιχνίδια, κάρτες πολλαπλής επιλογής, βιβλία δραστηριοτήτων κ.α.. Κάθε παιχνίδι σχεδιάζεται σύμφωνα με τις βασικότερες παιδαγωγικές και διδαχτικές αρχές και εστιάζει στην κατάκτηση ενός συγκεκριμένου μαθησιακού στόχου.

Πρόκειται για μοναδικά, πρωτότυπα και διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για το δημοτικό, που ακολουθούν την ύλη των σχολικών βιβλίων. Έτσι, μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με αυτά, σαν βοηθήματα. Το παιδί εξασκείται στο μάθημά του και επισημοποιεί τις απαραίτητες γνώσεις παίζοντας.

Στα επιτραπέζια παιχνίδια μας συμπεριλαμβάνονται πολλά παιχνίδια ντόμινο για διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα. Κι αυτό, γιατί η επανάληψη, που προκύπτει κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ντόμινο, συμβάλλει στην αφομοίωση της γνώσης.

Η μάθηση μπορεί να είναι διασκεδαστική και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουμε ένα παιδί να μάθει, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησής του, της ικανότητάς του για μάθηση και της αγάπης του γι’ αυτή, το διάβασμα και το σχολείο.

Μαθηματικά παιχνίδια δημοτικού ανά τάξη

Ανακαλύψτε τα διαθέσιμα μαθηματικά παιχνίδια δημοτικού – διαδραστικά παιχνίδια μαθηματικών δημοτικού ανά τάξη του dreamymemoriesProject έως τώρα:

Επιστροφή σε: Παιχνίδια δημοτικού