Παιχνίδια μαθηματικών δημοτικού

Τα παιχνίδια μαθηματικών δημοτικού του dreamymemoriesProject σχεδιάζονται ώστε να συμβάλλουν στην εξάσκηση και στην εμπέδωση της ύλης των μαθηματικών των τάξεων του δημοτικού με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο.

Παιχνίδια μαθηματικών δημοτικού

Αν και τα μαθηματικά βρίσκονται παντού γύρω μας, οι περισσότεροι μαθητές χαρακτηρίζουν το μάθημα των μαθηματικών ως το δυσκολότερο μάθημα και το λιγότερο αγαπημένο τους. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν ότι η έφεση στα μαθηματικά είναι έμφυτη, την έχεις ή δεν την έχεις, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί γονείς, μόλις δουν ότι το παιδί δυσκολεύεται, να του βάζουν την ταμπέλα ότι δεν είναι ικανός στα μαθηματικά.

Το παιδί, φυσικά, θα υιοθετήσει την άποψη του γονιού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Το παιδί πιστεύει ότι δεν είναι ικανό να τα καταφέρει και σταματάει να προσπαθεί. Έτσι, η επίδοση του δεν είναι ικανοποιητική, επιβεβαιώνοντας, τελικά, την ταμπέλα του μη ικανού στα μαθηματικά. Το ίδιο ισχύει και για την άποψη ότι τα κορίτσια δεν έχουν μαθηματικές ικανότητες.

Ακόμα κι αν εμάς ως μαθητές μας δυσκόλευαν τα μαθηματικά, ως γονείς χρειάζεται να έχουμε μία θετική στάση απέναντι στο μάθημα και να φροντίζουμε να μην υιοθετούμε στερεότυπα που βασανίζουν τα παιδιά χρόνια τώρα.

Τα παιχνίδια μαθηματικών του dreamymemoriesProject μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να εξασκηθούν και να καλύψουν τυχόν κενά, χωρίς να αισθάνονται ότι διαβάζουν, αλλά παίζοντας και διασκεδάζοντας. Έτσι, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους στα μαθηματικά και, κατα συνέπεια, προσπαθούν περισσότερο και έχουν καλύτερη επίδοση στο μάθημα.

Παιχνίδια μαθηματικών δημοτικού ανά τάξη

Ανακαλύψτε τα διαθέσιμα παιχνίδια μαθηματικών δημοτικού ανά τάξη του dreamymemoriesProject έως τώρα:

Επιστροφή σε: Παιχνίδια δημοτικού