Παιχνίδια ιστορίας δημοτικού

Τα παιχνίδια ιστορίας δημοτικού του dreamymemoriesProject σχεδιάζονται ώστε να συμβάλλουν στην εξάσκηση και στην εμπέδωση της ύλης των μαθηματικών των τάξεων του δημοτικού με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο.

Παιχνίδια ιστορίας δημοτικού

Η ιστορία είναι ένα από τα μαθήματα που δυσκολεύουν τα παιδιά, καθώς χρειάζεται να απομνημονεύουν περισσότερες γνώσεις απ ‘ ότι έχουν συνηθίσει έως τότε. Επίσης, το βρίσκουν βαρετό και δεν κατανοούν γιατί χρειάζεται να γνωρίζουν τι έγινε στο παρελθόν. Πρόκειται, όμως, για ένα μάθημα που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και διδακτικό.

Ο Θουκυδίδης είχε πει: «Η ιστορία είναι φιλοσοφία μέσω παραδειγμάτων.» Η ιστορία μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε από που προερχόμαστε και πως εξελιχθήκαμε, να παραδειγματιστούμε από τα θετικά στοιχεία των κοινωνιών των προγόνων μας και να αποφύγουμε τα λάθη τους. Μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον κόσμο, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. Γιατί υπάρχουν Έλληνες στην Τουρκία; Γιατί μιλάνε ισπανικά στις χώρες της Λατινικής Αμερικής; Επίσης, η ιστορία μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, καθώς τα παιδιά καλούνται να προβληματιστούν και να ερμηνεύσουν ευρήματα και γεγονότα του παρελθόντος.

Τα παιχνίδια με ιστορικά θέματα μπορούν να συμβάλλουν στην εκμάθηση και στην αφομοίωση της ιστορίας με ευχάριστο τρόπο.

Παιχνίδια ιστορίας δημοτικού ανά τάξη

Ανακαλύψτε τα διαθέσιμα παιχνίδια ιστορίας δημοτικού ανά τάξη του dreamymemoriesProject έως τώρα:

Η ιστορία είναι φιλοσοφία μέσω παραδειγμάτων.

ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ

Επιστροφή σε: Παιχνίδια δημοτικού