Υλικό για οργάνωση

Οι υποχρεώσεις και οι φροντίδες της καθημερινότητας μίας μητέρας είναι τόσες πολλές που η σωστή οργάνωση είναι πολύ σημαντική, αν θέλουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές επαρκώς.

Οργάνωση

Εδώ θα βρεις υλικό και ιδέες για την οργάνωση της καθημερινότητάς σου στο σπίτι και στη δουλειά και υλικό για ειδικές περιστάσεις, όπως υλικό για την οργάνωση βάπτισης, πάρτι, των Χριστουγέννων, της νέας σχολική χρονιάς κ.α..

Extra tips για οργάνωση:

  1. Μοιράσου δουλειές σπιτιού με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Δημιούργησε ένα πρόγραμμα για τις δουλειές του σπιτιού, που θα σε βοηθήσει να τις οργανώσεις ανάλογα με τις ανάγκες του νοικοκυριού σας και το πρόγραμμά σας.
  2. Δημιούργησε ένα οικογενειακό εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής, για να ξέρετε πάντα τι θα μαγειρέψετε ή θα παραγγείλετε και η διατροφή σου και του/της συντρόφου σου και η διατροφή των παιδιών σου θα είναι αυτή που θέλετε.
  3. Έχε πάντα μία λίστα για ψώνια σε εμφανές σημείο, την οποία θα συμπληρώνετε, όταν τελειώνει ένα προϊόν ή προκύπτει η ανάγκη για αγορά κάποιου προϊόντος κι, έτσι, θα έχετε πάντα ότι χρειάζεστε και θα πηγαίνετε λιγότερες φορές για ψώνια, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια.
  4. Έχε πάντα ένα μηνιαίο πρόγραμμα σε εμφανές σημείο με τις υποχρεώσεις σας ή και ένα μηνιαίο πρόγραμμα με στήλες για κάθε μέλος της οικογένειας, καθώς και ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, όπου θα καταγράφετε τις υποχρεώσεις σας, ώστε να μη ξεχνάτε τίποτα.
  5. Δημιούργησε έναν πίνακα ρουτίνας για κάθε παιδί, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, και μπορεί να περιλαμβάνει τη διατροφή, την υγιεινή, τη μελέτη, την προετοιμασία της τσάντας τους και των ρούχων τους για την επόμενη ημέρα, τον ύπνο τους σε καθορισμένη ώρα κ.α., ώστε να τους γίνουν συνήθεια και να μην χρειάζεται να τους τις υπενθυμίζεται συνεχώς.
  6. Οργάνωσε ντουλάπες, γραφεία, συρτάρια, ράφια, ντουλάπια κ.α. με συγκεκριμένες θέσεις για κάθε αντικείμενο ή είδος αντικειμένων, ώστε να ξέρετε πάντα που βρίσκεται το καθετί και να μην χάνετε χρόνο ψάχνοντάς το. Αξιοποίησε εξοπλισμό οργάνωσης, όπως διάτρητους πίνακες, ράφια κ.α., για καλύτερη οργάνωση. Τοποθέτησε ότι αφορά τα παιδιά, όπως ρούχα, παιχνίδια, βιβλία κ.α. σε θέσεις που να τα φτάνουν, ώστε να μπορούν να τα πιάσουν και να εξυπηρετηθούν μόνα τους.
  7. Χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για πληρωμές λογαριασμών και αγορές.
  8. Έχε πάντα την ρουτίνα ομορφιάς σου σε εμφανές σημείο, ώστε να μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου.
  9. Έχε πάντα το πρόγραμμα για οικογενειακές παραδόσεις σε εμφανές σημείο, ώστε να μη χάνετε τις ευκαιρίες για δημιουργία αναμνήσεων με τα παιδιά σας.
  10. Φρόντισε να εμπλέκονται τα παιδιά σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής για παιδιά.

Yλικό για οργάνωση ανά κατηγορία