Οργάνωση

Οργάνωση

Γιατί δημιουργήθηκε το υλικό

Οι υποχρεώσεις και οι φροντίδες της καθημερινότητας μίας μητέρας είναι τόσες πολλές που η σωστή οργάνωση είναι πολύ σημαντική, αν θέλουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές επαρκώς.

Εδώ θα βρεις υλικό και ιδέες για την οργάνωση της καθημερινότητάς σου στο σπίτι και στη δουλειά και υλικό για ειδικές περιστάσεις, όπως υλικό για την οργάνωση βάπτισης, πάρτι, των Χριστουγέννων, της νέας σχολική χρονιάς κ.α..

Extra tips

  1. Μοιράσου τις δουλειές του σπιτιού με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Δημιούργησε ένα πρόγραμμα για δουλειές σπιτιού, που θα σε βοηθήσει να τις οργανώσεις ανάλογα με τις ανάγκες του νοικοκυριού σας και το πρόγραμμά σας.
  2. Δημιούργησε ένα οικογενειακό εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής, για να ξέρετε πάντα τι θα μαγειρέψετε ή θα παραγγείλετε και η διατροφή σου και του/της συντρόφου σου και η διατροφή των παιδιών σου θα είναι αυτή που θέλετε.
  3. Έχε πάντα μία λίστα για ψώνια σε εμφανές σημείο, την οποία θα συμπληρώνετε, όταν τελειώνει ένα προϊόν ή προκύπτει η ανάγκη για αγορά κάποιου προϊόντος κι, έτσι, θα έχετε πάντα ότι χρειάζεστε και θα πηγαίνετε λιγότερες φορές για ψώνια, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια.
  4. Έχε πάντα ένα μηνιαίο πρόγραμμα σε εμφανές σημείο με τις υποχρεώσεις σας ή και ένα μηνιαίο πρόγραμμα με στήλες για κάθε μέλος της οικογένειας, καθώς και ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, όπου θα καταγράφετε τις υποχρεώσεις σας, ώστε να μη ξεχνάτε τίποτα.
  5. Δημιούργησε έναν πίνακα ρουτίνας για κάθε παιδί, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, και μπορεί να περιλαμβάνει τη διατροφή, την υγιεινή, τη μελέτη, την προετοιμασία της τσάντας τους και των ρούχων τους για την επόμενη ημέρα, τον ύπνο τους σε καθορισμένη ώρα κ.α., ώστε να τους γίνουν συνήθεια και να μην χρειάζεται να τους τις υπενθυμίζεται συνεχώς.
  6. Οργάνωσε ντουλάπες, γραφεία, συρτάρια, ράφια, ντουλάπια κ.α. με συγκεκριμένες θέσεις για κάθε αντικείμενο ή είδος αντικειμένων, ώστε να ξέρετε πάντα που βρίσκεται το καθετί και να μην χάνετε χρόνο ψάχνοντάς το. Αξιοποιήστε εξοπλισμό οργάνωσης, όπως διάτρητους πίνακες, ράφια κ.α., για καλύτερη οργάνωση. Τοποθέτησε ότι αφορά τα παιδιά, όπως ρούχα, παιχνίδια, βιβλία κ.α. σε θέσεις που να τα φτάνουν, ώστε να μπορούν να τα πιάσουν και να εξυπηρετηθούν μόνα τους.
  7. Χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για πληρωμές λογαριασμών και αγορές.
  8. Έχε πάντα την εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς σας σε εμφανές σημείο, ώστε να μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου.
  9. Έχε πάντα το ημερολόγιο για οικογενειακές παραδόσεις σε εμφανές σημείο, ώστε να μη χάνετε τις ευκαιρίες για δημιουργία αναμνήσεων με τα παιδιά σας.
  10. Φρόντισε να εμπλέκονται τα παιδιά σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής.

Υλικό

Πρόγραμμα για τις δουλειές του σπιτιού

Οργάνωση στο σπίτι
Υλικό και ιδέες του dreamymemoriesProject για οργάνωση στο σπίτι με τα παιδιά Μάθε περισσότερα…

Ρουτίνα ομορφιάς

Οργάνωση για αυτοφροντίδα
Υλικό και ιδέες του dreamymemoriesProject για οργάνωση για αυτοφροντίδα Μάθε περισσότερα…

Ημερολόγιο για οργάνωση στην εγκυμοσύνη

Οργάνωση στην εγκυμοσύνη
Υλικό και ιδέες του dreamymemoriesProject για οργάνωση στην εγκυμοσύνη Μάθε περισσότερα…

Ημερολόγιο για οργάνωση βάπτισης - Τι χρειάζεται

Οργάνωση εκδηλώσεων
Υλικό και ιδέες του dreamymemoriesProject για οργάνωση εκδηλώσεων Μάθε περισσότερα…