Ουδέτερα ουσιαστικά σε ι και οι εξαιρέσεις σε υ – Κάρτες

3,99 8,00 

Ουδέτερα ουσιαστικά σε ι και οι εξαιρέσεις σε υ – Κάρτες από τα παιχνίδια γλώσσας Β Δημοτικού του dreamymemoriesProject για εξάσκηση στις καταλήξεις των ουδέτερων ουσιαστικών

Διατίθεται σε ψηφιακή μορφή ή έτοιμο.

Περιγραφή

Ουδέτερα ουσιαστικά σε ι και οι εξαιρέσεις σε υ Β Δημοτικού

Οι Ουδέτερα ουσιαστικά σε ι και οι εξαιρέσεις σε υ – Κάρτες περιλαμβάνονται στα παιχνίδια γλώσσας Β Δημοτικού του dreamymemoriesProject, τα οποία σχεδιάζονται ώστε να συμβάλλουν στην εξάσκηση και στην εμπέδωση της ύλης της γλώσσας της Β Δημοτικού με ευχάριστο τρόπο.

Με τις κάρτες του dreamymemoriesProject μαθαίνω τις καταλήξεις των ουδέτερων ουσιαστικών σε ι και υ παίζοντας!

Πρόκειται για 24 κάρτες πολλαπλής επιλογής. Κάθε κάρτα περιλαμβάνει ένα ουδέτερο ουσιαστικό χωρίς κατάληξη. Επίσης, περιλαμβάνει 2 επιλογές ως σωστή κατάληξη για το ουδέτερο ουσιαστικό, τα ι και υ. Οι κάρτες απευθύνονται σε μαθητές της Β Δημοτικού και μεγαλύτερων τάξεων.

Κάρτες με ουδέτερα ουσιαστικά σε ι και οι εξαιρέσεις σε υ – Πώς παίζονται

Το παιδί διαβάζει το ουδέτερο ουσιαστικό κάθε κάρτας. Στη συνέχεια, επιλέγει ποια από τις καταλήξεις ι και υ θεωρεί σωστή, σύμφωνα με τη γραμματική.

Στις κάρτες περιλαμβάνονται όλες οι εξαιρέσεις των ουδέτερων ουσιαστικών που παίρνουν κατάληξη υ (δάκρυ, βράδυ, δόρυ, στάχυ, δίχτυ, οξύ, άστυ).

Για παράδειγμα, στην κάρτα της εικόνας περιλαμβάνεται το ουδέτερο ουσιαστικό δόρυ χωρίς την κατάληξή του. Το παιδί καλείται να θυμηθεί ότι η λέξη δόρυ αποτελεί μία εξαίρεση του κανόνα της γραμματικής για τα ουδέτερα ουσιαστικά. Έτσι, χρειάζεται να επιλέξει ως σωστή κατάληξη το υ και όχι το ι.

Οι κάρτες παρέχουν τη δυνατότητα αυτοδιόρθωσης.

Τις σωστές απαντήσεις μπορείτε να τις επιλέγετε με μανταλάκια χειροτεχνίας ή κυκλώνοντάς τις.

Επιπλέον ιδέες αξιοποίησης

Οι κάρτες μπορούν, ακόμα, να αξιοποιηθούν:

  • για να παίξετε κουίζ και
  • ως ερωτήσεις σε κάποιο από τα επιτραπέζια παιχνίδια σας.

Οι σελίδες του αρχείου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως φύλλα εργασίας για τα ουδέτερα ουσιαστικά σε ι και τις εξαιρέσεις σε υ.

Προϊόν ψηφιακού σχεδιασμού και εκτύπωσης και χειροποίητης κατασκευής

Επιπλέον πληροφορίες

Μορφή προϊόντος

Έτοιμο προϊόν, Ψηφιακό προϊόν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…