Παραμύθι πριν τον ύπνο

Το παραμύθι πριν τον ύπνο στα παιδιά είναι μία από τις πιο διαχρονικές και αγαπημένες συνήθειες για τις περισσότερες οικογένειες, που αξίζει να το συμπεριλάβουμε στη βραδινή ρουτίνα του παιδιού.

Παραμύθι πριν τον ύπνο

Τα οφέλη της ανάγνωσης βιβλίων στα παιδιά είναι ευρέως γνωστά, όπως γνωστή είναι και η φράση του Aινστάιν “Αν θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν έξυπνα, διαβάστε τους παραμύθια. Αν θέλετε να γίνουν πολύ έξυπνα, διαβάστε τους περισσότερα παραμύθια.”.

Η ανάγνωση, όμως, ενός βιβλίου ως αναπόσπαστο τμήμα της ρουτίνας ύπνου ενός παιδιού έρχεται να προσθέσει σε αυτά ένα ιδιαίτερα σημαντικό όφελος, το οποίο δεν είναι άλλο από την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ γονέα και παιδιού. Το παιδί εισπράττει με έναν ακόμη τρόπο την αγάπη σας, του ενισχύεται το αίσθημα της ασφάλειας, την οποία έχει τόσο ανάγκη, και κλείνει την ημέρα του με ευχάριστο τρόπο.

Τι καλύτερο, λοιπόν, για ένα παιδί από το να κλείνει την ημέρα του στην αγκαλιά του γονέα του να του διαβάζει τις αγαπημένες του ιστορίες;

Δες ακόμα:

Πως διαβάζω παραμύθια στο σπίτι

Πως να αγαπήσει το παιδί το διάβασμα

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία

Αν θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν έξυπνα, διαβάστε τους παραμύθια. Αν θέλετε να γίνουν πολύ έξυπνα, διαβάστε τους περισσότερα παραμύθια.

albert einstein

Επιστροφή σε: Ημερολόγιο για οικογενειακές παραδόσεις