Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη

Ο καλύτερος και, παράλληλα, ο ευκολότερος τρόπος για έναν γονέα να περάσει ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά του από τη βρεφική, κιόλας, ηλικία είναι η ανάγνωση παιδικών βιβλίων. Καθιερώστε την επίσκεψη στη βιβλιοθήκη μία φορά τον μήνα και βάλτε, έτσι, στην αγκαλιά του παιδιού σας το βιβλίο, και κατ’ επέκταση την αγάπη για τη γνώση και τη μάθηση!

Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη

Τα οφέλη της ανάγνωσης παιδικών βιβλίων στα παιδιά είναι ευρέως γνωστά. Τον θεωρώ, όπως ανέφερα, τον καλύτερο τρόπο γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβάλλει στην ανάπτυξη των περισσοτέρων, αν όχι όλων, των ειδών νοημοσύνης (γλωσσική ή λεκτική νοημοσύνη, μουσική/ρυθμική νοημοσύνη, σωματική/κιναισθητική νοημοσύνη, συναισθηματική ή διαπροσωπική νοημοσύνη, ενδοπροσωπική νοημοσύνη, χωρική νοημοσύνη, φυσιογνωστική νοημοσύνη, λογική/μαθηματική νοημοσύνη, υπαρξιακή νοημοσύνη) των παιδιών.

Παράλληλα, θεωρώ ότι είναι και ο ευκολότερος, γιατί δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία και πλέον υπάρχουν βιβλιοθήκες ακόμα και σε πολύ μικρά χωριά, κάνοντας την πρόσβαση στο παιδικό βιβλίο εύκολη και χωρίς κόστος για την οικογένεια. Επιπρόσθετα, διαβάζοντας λογοτεχνία στο παιδί, όταν έρθει η ώρα να πάει στο σχολείο, θα θεωρεί ότι και τα σχολικά βιβλία θα είναι το ίδιο ευχάριστα.

Ένα σχετικό υπέροχο παιδικό βιβλίο για παιδιά 3+ ετών που μπορείτε να διαβάσετε είναι η “Χαριστική βιβλιοθήκη”, των Παπαθεοδούλου Αντώνη και Χατζηπλή Δικαίου.

Δες ακόμα:

Πως διαβάζω παραμύθια στο σπίτι

Πως να αγαπήσει το παιδί το διάβασμα

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία

Δέντρο φιλαναγνωσίας

Επιστροφή σε: Ημερολόγιο για οικογενειακές παραδόσεις