Αυτογνωσία – Πως να την αποκτήσω

Αυτογνωσία – Πως να την αποκτήσω – Κάνω επιλογές που ταιριάζουν στις αξίες μου και προάγουν τη ζωή που θέλω να ζω.

Αυτογνωσία

Γιατί να αποκτήσω αυτογνωσία;

Οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες είναι η ανάγκη για σιγουριά και ασφάλεια, η ανάγκη για αβεβαιότητα και αλλαγή, η ανάγκη για σπουδαιότητα, η ανάγκη για σύνδεση και αγάπη, η ανάγκη για ανάπτυξη και βελτίωση και η ανάγκη για συνεισφορά, όπως έχουν κατηγοριοποιηθεί από τον Tiny Robbins, συγγραφέα, ομιλητή, coach και φιλάνθρωπο.

Όταν οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες μας καλύπτονται με τρόπους οι οποίοι ταιριάζουν στις αξίες μας, αισθανόμαστε ισορροπία σε όλους τους σημαντικούς τομείς της ζωής μας. Αν, για παράδειγμα, η πιο σημαντική αξία στη ζωή μου είναι η οικογένεια, αλλά έχω επιλέξει να εργάζομαι πάρα πολλές ώρες και δε μου μένει χρόνος για να αφιερώσω στην οικογένειά μου, καλύπτω τις ανάγκες μου αναποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να μην αισθάνομαι ισορροπία.

Πώς να αποκτήσω αυτογνωσία;

Για να αποκτήσω αυτογνωσία, βρίσκω τις 3 πιο σημαντικές αξίες της ζωής μου, ώστε να κάνω επιλογές και να παίρνω αποφάσεις οι οποίες είναι σύμφωνες με τις αξίες μου και προάγουν τη ζωή που θέλω να ζω.

Extra tips:

  • Καταγράφω τις στιγμές της ζωής μου που αισθάνθηκα πιο ευτυχισμένη και με ποιους μοιράστηκα αυτές τις στιγμές. Στη συνέχεια, καταγράφω τις στιγμές που αισθάνθηκα πιο υπερήφανη και με ποιους μοιράστηκα αυτές τις στιγμές. Τέλος, καταγράφω τις στιγμές που αισθάνθηκα πιο ικανοποιημένη και πλήρης και με ποιους μοιράστηκα αυτές τις στιγμές.
  • Επίσης, καταγράφω τις στιγμές της ζωής μου που αισθάνθηκα πιο θλιμμένη και με ποιους μοιράστηκα αυτές τις στιγμές. Στη συνέχεια, καταγράφω τις στιγμές που αισθάνθηκα ταπεινωμένη και με ποιους μοιράστηκα αυτές τις στιγμές. Τέλος, καταγράφω τις στιγμές που αισθάνθηκα πιο κενή και με ποιους μοιράστηκα αυτές τις στιγμές.
  • Παρατηρώ τα κοινά στοιχεία στις απαντήσεις μου. Με ποιες αξίες μπορεί να συνδέονται;
  • Συμβουλεύομαι τη λίστα με τις αξίες του υλικού που θα βρω παρακάτω, για να τις εντοπίσω.
  • Καταγράφω τις 10 πιο σημαντικές αξίες μου και τις ιεραρχώ, ώστε να βρω τις 3 πιο σημαντικές για εμένα, χωρίς τις οποίες δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου.

Για να υλοποιήσεις αυτό το βήμα μπορείς να κατεβάσεις το δωρεάν για εκτύπωση υλικό που θα βρεις παρακάτω.

Υλικό για αυτογνωσία

Για να κατεβάσεις δωρεάν για εκτύπωση το υλικό για αυτογνωσία του dreamymemoriesProject, πάτησε "Δωρεάν κατέβασμα" και γράψε το email σου στο πεδίο "Email" που θα εμφανιστεί! Στη συνέχεια, πάτησε "Αποστολή συνδέσμου" και ο σύνδεσμος για κατέβασμα του αρχείου θα σταλεί άμεσα στο email σου!
Δωρεάν κατέβασμα

Αποστολή συνδέσμου κατεβάσματος στο:

Επόμενο βήμα: Όραμα ζωής