Πρωινό ξύπνημα παιδιών

Πρωινό ξύπνημα παιδιών: Φροντίζω ώστε το πρωινό ξύπνημα και η προετοιμασία για το σχολείο να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες για άγχος, νεύρα και ένταση.

Πρωινό ξύπνημα παιδιών

Αν δεν έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, το πρωινό ξύπνημα των παιδιών και η προετοιμασία για το σχολείο μπορούν να μας δημιουργούν άγχος, ένταση και νεύρα, πριν καλά καλά ξεκινήσει η μέρα μας.

Πώς φροντίζω για ένα ήρεμο πρωινό ξύπνημα των παιδιών;

 • Βρίσκω τι ώρα πρέπει να κοιμηθούν και να ξυπνήσουν τα παιδιά, ώστε να είναι ξεκούραστα και να μπορούν να ξυπνήσουν εύκολα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το δωρεάν εκτυπώσιμο αρχείο που θα βρω στο τέλος της σελίδας. Πώς;
  1. Καταγράφω τι ώρα πρέπει να είμαστε στο σχολείο, πόση ώρα χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στο σχολείο ή στη στάση και πόση ώρα χρειάζονται τα παιδιά για την πρωινή τους ρουτίνα. Έτσι, υπολογίζω τι ώρα χρειάζεται να ξυπνήσουν.
  2. Καταγράφω τι ώρα θα πρέπει να κοιμηθούν τα παιδιά, ώστε την ώρα που χρειάζεται να ξυπνήσουν να έχουν κοιμηθεί επαρκώς. Επίσης, καταγράφω πόση ώρα χρειάζονται για τη βραδινή τους ρουτίνα. Έτσι, υπολογίζω τι ώρα πρέπει να ξεκινήσουν τη βραδινή τους ρουτίνα.
 • Προετοιμαζόμαστε από το προηγούμενο απόγευμα ή βράδυ. Πιο συγκεκριμένα:
  1. Βάζω ξυπνητήρι την ώρα που πρέπει να ξυπνήσουμε. Έτσι, θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ετοιμαστούμε και να φτάσουμε στο σχολείο ή στη στάση του σχολικού λεωφορείου εγκαίρως.
  2. Ετοιμάζουμε τις τσάντες, τα ρούχα και το κολατσιό, αν γίνετε, από το προηγούμενο απόγευμα ή βράδυ.

Aπαιτούμενες ώρες ύπνου για παιδιά

Σύμφωνα με το National Sleep Foundation (NSF) οι απaιτούμενες ώρες ύπνου και οι συνιστώμενες ώρες να πάει ένα παιδί για ύπνο ανά ηλικία είναι:

ΗλικίαΑπαιτούμενες ώρες ύπνουΣυνιστώμενες ώρες για ύπνο
0 – 3 μηνών14 – 17Δεν υπάρχουν
4 – 6 μηνών12 – 167:00 – 8:00 μ.μ.
7 – 11 μηνών12 – 166:00 – 7:30 μ.μ.
1 – 2 ετών11 – 146:00 – 7:30 μ.μ.
3 – 5 ετών10 – 137:15 – 8:30 μ.μ.
6 – 13 ετών9 – 117:15 – 9:00 μ.μ.

Extra tips:

 • Αποφασίζω αν θέλω να ξυπνάω νωρίτερα και πόσο νωρίτερα, ώστε να κάνω τη ρουτίνα ομορφιάς μου κ.α., πριν ξυπνήσουν τα παιδιά.
 • Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο στην είσοδο του σπιτιού, όπου θα βάζουμε τις τσάντες και τα πανωφόρια μας από το προηγούμενο απόγευμα ή βράδυ.
 • Πριν φύγουν τα παιδιά για το σχολείο, τα αγκαλιάζω, τα φιλάω, τους λέω ότι τα αγαπάω και τους εύχομαι να περάσουν όμορφα.
 • Μπορείτε να εντάξετε την προετοιμασία του κολατσιού για το σχολείο στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας ως δραστηριότητα την οποία θα μοιράζεστε με τα παιδιά. Έτσι, θα έχετε πάντα έτοιμο κολατσιό και δεν θα σας προβληματίζει καθημερινά τι κολατσιό θα ετοιμάσετε για το σχολείο.
 • Δίνω στα μικρά παιδιά χρόνο για να ετοιμαστούν μόνα τους. Θα χρειαστούν αρκετό.

Πρωινό ξύπνημα

Για να κατεβάσεις δωρεάν για εκτύπωση το υλικό για το πρωινό ξύπνημα του dreamymemoriesProject, πάτησε "Δωρεάν κατέβασμα" και γράψε το email σου στο πεδίο "Email" που θα εμφανιστεί! Στη συνέχεια, πάτησε "Αποστολή συνδέσμου" και ο σύνδεσμος για κατέβασμα του αρχείου θα σταλεί άμεσα στο email σου!
Δωρεάν κατέβασμα

Αποστολή συνδέσμου κατεβάσματος στο:

Να δω ακόμα:

Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο

Μαγειρική με τα παιδιά

Επιστροφή σε: Θετική γονεϊκότητα