Κηπουρική με τα παιδιά

Η άνοιξη είναι η ιδανικότερη περίοδος να ασχοληθούμε με την κηπουρική με τα παιδιά. Δοκιμάστε την στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας και προσφέρετε στα παιδιά μία διασκεδαστική μαθησιακή εμπειρία με πολλαπλά οφέλη!

Κηπουρική με τα παιδιά

Κηπουρική με τα παιδιά – Οφέλη

Η κηπουρική προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να εξερευνήσουν όλες τους τις αισθήσεις, καθώς έρχονται σε επαφή με διάφορες υφές και δέχονται ποικίλα οπτικά, οσμητικά και ακουστικά ερεθίσματα.Σε γνωστικό επίπεδο τα παιδιά μπορούν να παρατηρήσουν τα μέρη, τις ανάγκες και τον κύκλο ζωής των φυτών. Ακόμα, μπορούν να παρατηρήσουν έντομα και άλλα μικρά ζώα, και να αντιληφθούν την αξία της φύσης και των δώρων που μας προσφέρει. Παράλληλα, τα παιδιά καλλιεργούν νέες δεξιότητες, αναπτύσουν το αίσθημα της ευθύνης, που απαιτεί η καλλιέργεια ενός φυτού, και καλλιεργούν την αυτοπεποίθησή τους, καθώς μπορούν να δουν τους καρπούς της εργασίας τους. Επιπλέον, ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδιά στο φαγητό θα δοκιμάσουν ευκολότερα ένα λαχανικό που καλλιέργησαν τα ίδια.

Ημερολόγιο κηπουρικής για παιδιά και αρχάριους γονείς

Ωραία όλ’ αυτά θα μου πείτε, αλλά η κηπουρική δεν είναι εύκολη. Έχετε δίκιο, η κηπουρική είναι μία δραστηριότητα που απαιτεί γνώσεις και ενέχει το ρίσκο να μην ευδοκιμήσουν τα φυτά μας. Όντας και η ίδια αρχάρια, δημιούργησα ένα ημερολόγιο κηπουρικής. Το ημερολόγιο έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να καθοδηγήσει κάποιον που δεν διαθέτει γνώσεις κηπουρικής να ξεκινήσει την καλλιέργεια λαχανικών.

Κατεβάστε δωρεάν για εκτύπωση το ημερολόγιο κηπουρικής και δοκιμάστε την με τα παιδιά σας. Αν μη τι άλλο, θα περάσετε χρόνο μαζί τους και, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της καλλιέργειας, θα απολαύσετε το μεγαλύτερο μέρος από τα οφέλη της κηπουρικής.

Ημερολόγιο κηπουρικής για παιδιά

Ημερολόγιο κηπουρικής για παιδιά

Για να κατεβάσεις δωρεάν για εκτύπωση το ημερολόγιο κηπουρικής για παιδιά του dreamymemoriesProject, πάτησε "Δωρεάν κατέβασμα" και γράψε το email σου στο πεδίο "Email" που θα εμφανιστεί! Στη συνέχεια, πάτησε "Αποστολή συνδέσμου" και ο σύνδεσμος για κατέβασμα του αρχείου θα σταλεί άμεσα στο email σου!
Δωρεάν κατέβασμα

Αποστολή συνδέσμου κατεβάσματος στο:

Επιστροφή σε: Ημερολόγιο για οικογενειακές παραδόσεις