Ημέρα για κατασκευές για παιδιά

Δεν ξέρω αν ισχύει για όλα τα παιδάκια, τα δικά μου, πάντως, τρελαίνονται για κατασκευές. Αν έχετε παιδιά μεγαλύτερα των 3-4 ετών, προμηθευτείτε υλικά χειροτεχνίας και δώστε τους την ευκαιρία να εκφραστούν, καθιερώνοντας μία ημέρα για κατασκευές για παιδιά!

Κατασκευές για παιδιά

Κατασκευές για παιδιά – Οφέλη

Οι κατασκευές μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά οφέλη όπως η ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας, της υπομονής και της συγκέντρωσης αλλά και η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης, καθώς βλέπουν ότι τα καταφέρνουν.

Ιδέες για κατασκευές για παιδιά

Μία ιστοσελίδα απ’ όπου μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν για εκτύπωση πρότυπα για κατασκευές είναι η krokotak.

Εκτός από κατασκευές που στοχεύουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα, σας προτείνω να δοκιμάσετε κατασκευές ανοιχτού τύπου. Οι κατασκευές ανοιχτού τύπου δε συνηθίζονται στις σχολικές τάξεις όσο οι κατασκευές με συγκεκριμένο οπτικό αποτέλεσμα.

Οι ανοιχτού τύπου κατασκευές επιτρέπουν στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα υλικά που τους δίνονται όπως θέλουν. Έτσι, αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και τη λήψη αποφάσεων και την ανεξαρτησία τους. Παραδείγματα ανοιχτού τύπου κατασκευών είναι να τους δώσετε χαρτί κομμένο σε διάφορα χρώματα, μεγέθη και σχήματα για να δημιουργήσουν μία εικόνα ή να τους δώσετε και ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως “Δημιουργήστε ένα ρομπότ”.

Δραστηριότητα ανοιχτού τύπου - Δημιούργησε ένα πουλάκι
Δραστηριότητα ανοιχτού τύπου – Δημιούργησε ένα πουλάκι

Στις κατασκευές μπορείτε να αξιοποιήσετε και υλικά που υπάρχουν στο σπίτι όπως ρολά από χαρτικά και κουμπιά ή και να φτιάξετε δικά σας υλικά όπως σπιτική πλαστελίνη, πηλό κ.α..

Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης.

picasso

Επιστροφή σε: Ημερολόγιο για οικογενειακές παραδόσεις