Βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών ή παζλ

Ορίστε μία βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών ή παζλ! Τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα παζλ είναι η δική μου αγαπημένη επιλογή για παιχνίδι με τα παιδιά. Κι αυτό γιατί πρόκειται για σχετικά ξεκούραστο παιχνίδι, τουλάχιστον σωματικά. Επιπλέον, τα βρίσκω διασκεδαστικά. Μπορείτε να ορίσετε μία βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών ή και παζλ για να διασκεδάσετε με τα παιδιά και να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη που προσφέρουν .

Βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών ή παζλ

Επιτραπέζια παιχνίδια – Οφέλη

Για μένα τα σημαντικότερα οφέλη των επιτραπέζιων παιχνιδιών είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν να ακολουθούν κανόνες και να διαχειρίζονται την ήττα. Αυτό, βέβαια, προυποθέτει την κατάλληλη αντιμετώπιση από εμάς. Επιπρόσθετα, συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στην ανάπτυξη κοινωνικών και μαθηματικών δεξιοτήτων.

Παζλ – Οφέλη

Από την άλλη, η κατασκευή παζλ συμβάλλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης, στην ανάπτυξη της ομαδικότητας, της λεπτής κινητικότητας, της λογικής σκέψης και της ικανότητας λήψης αποφάσεων.

Extra tips:

  • Μπορείτε να δημιουργήσετε και τα δικά σας επιτραπέζια παιχνίδια στο αγαπημένο θέμα των παιδιών, για να απασχοληθείτε δημιουργικά και να τους κεντρίσετε το ενδιαφέρον.
  • Επίσης, μπορείτε να εκμεταλευτείτε τα επιτραπέζια παιχνίδια για την εξάσκηση των παιδιών σε κάποιο γνωστικό αντικείμενο. Στη φωτογραφία, φαίνεται ένα χειροποίητο επιτραπέζιο παιχνίδι που έφτιαξα για εξάσκηση στην πρόσθεση και στην αφαίρεση!

Επιστροφή σε: Ημερολόγιο για οικογενειακές παραδόσεις