Βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών ή παζλ

Ορίστε μία βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών ή παζλ! Τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα παζλ είναι η δική μου αγαπημένη επιλογή για παιχνίδι με τα παιδιά, μιας και πρόκειται για σχετικά ξεκούραστο παιχνίδι, τουλάχιστον σωματικά, και τα βρίσκω διασκεδαστικά. Μπορείτε να ορίσετε μία βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών ή και παζλ για να διασκεδάσετε με τα παιδιά και να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη που προσφέρουν .

Βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών ή παζλ

Για μένα τα σημαντικότερα οφέλη των επιτραπέζιων παιχνιδιών είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν να ακολουθούν κανόνες και να διαχειρίζονται την ήττα, με την κατάλληλη αντιμετώπιση από εμάς. Επιπλέον, συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στην ανάπτυξη κοινωνικών και μαθηματικών δεξιοτήτων. Από την άλλη, η κατασκευή παζλ συμβάλλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης, στην ανάπτυξη της ομαδικότητας, της λεπτής κινητικότητας, της λογικής σκέψης και της ικανότητας λήψης αποφάσεων.

Μπορείτε να δημιουργήσετε και τα δικά σας επιτραπέζια παιχνίδια στο αγαπημένο θέμα των παιδιών ή και να τα εκμεταλλευτείτε για την εξάσκηση τους σε κάποιο γνωστικό αντικείμενο, όπως στη φωτογραφία, όπου φαίνεται ένα χειροποίητο επιτραπέζιο παιχνίδι που έφτιαξα για εξάσκηση στην πρόσθεση και στην αφαίρεση!

Επιστροφή σε: Ημερολόγιο για οικογενειακές παραδόσεις