Παιχνίδι Όνομα, ζώο, πράγμα για εκτύπωση

Το Παιχνίδι Όνομα, ζώο, πράγμα για εκτύπωση περιλαμβάνεται στο Εκπαιδευτικό υλικό – Υλικό Μοντεσσόρι του dreamymemoriesProject, το οποίο σχεδιάζεται ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην κατάκτηση της γνώσης από παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με ευχάριστο τρόπο.

Παιχνίδι Όνομα, ζώο, πράγμα

Ηλικία: 6+
Δεξιότητες: κοινωνικές δεξιότητες, γραφή, πρόσθεση, σύγκριση αριθμών

Παίξτε το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων, το Παιχνίδι Όνομα, ζώο, πράγμα. Το υλικό περιλαμβάνει έναν έτοιμο πίνακα.

Όνομα, ζώο, πράγμα Πως παίζεται

Κάθε παίκτης, όταν έρχεται η σειρά του, λέει το γράμμα «Α» φωναχτά και συνεχίζει να λέει την αλφαβήτα από μέσα του, μέχρι ο επόμενος στη σειρά παίκτης να τον διακόψει. Ο παίκτης ανακοινώνει το γράμμα που έλεγε από μέσα του εκείνη τη στιγμή και όλοι ξεκινούν να γράφουν λέξεις που αρχίζουν από αυτό το γράμμα σε κάθε κατηγορία του παιχνιδιού.

Ο γύρος τελειώνει, όταν κάποιος από τους παίκτες συμπληρώσει όλες τις κατηγορίες. Στο τέλος κάθε γύρου ανακοινώνονται οι απαντήσεις των παικτών για κάθε κατηγορία και υπολογίζεται η βαθμολογία. Αν σε μία κατηγορία έχει απαντήσει μόνο ένας παίκτης, παίρνει 20 βαθμούς. Αν η λέξη που έχει απαντήσει ένας παίκτης σε μία κατηγορία είναι διαφορετική από των άλλων παικτών, παίρνει 10 βαθμούς, ενώ αν είναι ίδια, παίρνει 5 βαθμούς. Αν κάποιος παίκτης δεν έχει γράψει λέξη σε μία κατηγορία, παίρνει 0 βαθμούς.

Το παιχνίδι τελειώνει είτε όταν γράψετε όλα τα γράμματα είτε όταν κουραστείτε/βαρεθείτε. Νικητής είναι όποιος συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς.

Διατίθεται σε ψηφιακή μορφή δωρεάν για εκτύπωση.

Παιχνίδι Όνομα, ζώο, πράγμα

Για να κατεβάσεις δωρεάν για εκτύπωση το Παιχνίδι Όνομα, ζώο, πράγμα του dreamymemoriesProject, πάτησε "Δωρεάν κατέβασμα" και γράψε το email σου στο πεδίο "Email" που θα εμφανιστεί! Στη συνέχεια, πάτησε "Αποστολή συνδέσμου" και ο σύνδεσμος για κατέβασμα του αρχείου θα σταλεί άμεσα στο email σου!
Δωρεάν κατέβασμα

Αποστολή συνδέσμου κατεβάσματος στο:

Επιστροφή σε: Εκπαιδευτικό υλικό για τη γλώσσα