Κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά

Για πολλές ελληνικές οικογένειες, η κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά είναι οικογενειακή παράδοση. Καθιερώστε την στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα, ώστε να περάσετε χρόνο όλοι μαζί.

Κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά

Ιδέες για κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά

Κάποιες ιδέες για κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά είναι: 

  1. Επίσκεψη σε σπήλαιο, σε μουσείο, σε μονή, σε θεματικό πάρκο, όπως είναι τα πάρκο δεινοσαύρων, πλανητάριο, ενυδρείο, water park, σε φεστιβάλ, όπως είναι ένα φεστιβάλ πηλού κ.α.
  2. Πικ νικ στην εξοχή
  3. Βόλτα στην εξοχή για μάζεμα λουλουδιών ή συλλογή βοτάνων, καρπών κ.α., στην παραλία, όπου μπορούμε, εκτός από το να κολυμπήσουμε, να καθαρίσουμε την παραλία ή να μαζέψουμε θαλασσόξυλα, βότσαλα και όστρακα και κοχύλια για κατασκευές
  4. Βόλτα στην εξοχή για να κυνηγήσουμε την άνοιξη ή κάποια άλλη εποχή ή για να ξεκινήσουμε φυτολόγιο
  5. Επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο*

Μπορείτε να ενημερώνεστε για δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην περιοχή σας από σχετικές ιστοσελίδες. Μία τέτοια ιστοσελίδα είναι η voltarakia.gr, που παρέχουν ενημέρωση για δραστηριότητες στην Κρήτη.

Ημέρες ελεύθερης εισόδου στα μουσεία

*Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία και στα μουσεία είναι ελεύθερη την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Αυτό ισχύει μόνο για το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους. Εκμεταλλευτείτε το, για να τα επισκεφτείτε με τα παιδιά σας, και δείτε από κοντά όσα γράφουν (ή δε γράφουν) τα βιβλία ιστορίας, χωρίς να επιβαρύνετε τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό! Στην ιστοσελίδα Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορείτε να βρείτε τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που μπορείτε να επισκεφτείτε!

Ημέρες ελεύθερης εισόδου στα μουσεία είναι και η 28η  Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή), η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη). 

Επιστροφή σε: Ημερολόγιο για οικογενειακές παραδόσεις