Πως να μη με νοιάζει η γνώμη των άλλων

Πως να μη με νοιάζει η γνώμη των άλλων – Επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις αρνητικές κριτικές.

Γιατί;

Αποδέχομαι ότι θα δεχτώ κριτική για οτιδήποτε κάνω, αλλά επιλέγω να μην επιτρέπω στις αρνητικές κριτικές να με επηρεάζουν και να με απομακρύνουν από τον αυθεντικό μου εαυτό και τη ζωή των ονείρων μου.

Πώς;

Πώς να μη με νοιάζει η γνώμη των άλλων; Εξετάζω αν η κριτική που μου ασκείται έχει κάποια βάση και, αν η απάντηση είναι θετική, την αξιοποιώ για να εξελιχθώ, διαφορετικά, επιλέγω να μην επηρεάζομαι.

Extra tips:

  • Όταν μία αρνητική κριτική προέρχεται από κάποιον ο οποίος δεν έχει ασχοληθεί με μία ανάλογη δραστηριότητα, δεν έχει βαρύτητα και την αγνοώ.
  • Όσες αρνητικές κριτικές κι αν δεχτώ, επιλέγω να συνεχίζω για όσους βοηθούν οι δραστηριότητές μου.
  • Μία αρνητική κριτική μπορεί να οφείλετε στην πικρία του ανθρώπου που την ασκεί, ο οποίος θέλει να με πληγώσει, για να αισθανθεί καλύτερα με τον εαυτό του.
  • Μία κριτική εκφράζει την άποψη ενός ανθρώπου και διαμορφώνεται ανάλογα με την αντίληψή του, τις αξίες του και τα βιώματά του, γι’ αυτό και δεν μπορεί να είναι απόλυτα αντικειμενική.
  • Να είμαι αυθεντική, να είμαι αληθινή, να λέω και να κάνω αυτό που θέλω και όχι αυτό που νομίζω ότι πρέπει να πω ή να κάνω, σεβόμενη τα όρια της ευγένειας, χωρίς να φοβάμαι την κριτική.
  • Επιλέγω τι θέλω εγώ να κάνω ή τι θεωρώ εγώ υποχρέωσή μου να κάνω και όχι τι θεωρούν οι άλλοι υποχρέωσή μου να κάνω, χωρίς να με ενδιαφέρει τι θα πουν.

Επόμενο βήμα: Χρόνος