Πως να είμαι καλή φίλη

Πως να είμαι καλή φίλη – Κρατάω στη ζωή μου τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέομαι πραγματικά.

Πως να είμαι καλή φίλη

Γιατί να κρατάω στη ζωή μου τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέομαι πραγματικά;

Μία από της βασικές ανάγκες του ανθρώπου, για να αισθάνεται ισορροπία, είναι η αγάπη και η σύνδεση, η πραγματική σύνδεση. Η προσπάθεια μου να διατηρήσω επαφές με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχω κοινές αξίες, με ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καλή πρόθεση απέναντί μου, με ανθρώπους που δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ και να μοιραστώ μαζί τους πράγματα, μου δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες και προβλήματα στη ζωή μου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σπαταλάω τον πολύτιμο χρόνο μου και να αποσυντονίζομαι απ’ όσα προάγουν τη ζωή που ονειρεύομαι.

Πώς να είμαι καλή φίλη;

Για να συνδέομαι πραγματικά με τους ανθρώπους που έχω επιλέξει να κρατήσω στη ζωή μου και να είμαι καλή φίλη, χρειάζεται να τους ανοίγομαι. Επίσης, χρειάζεται να τους δείχνω ότι είμαι εκεί για εκείνους.

Extra tips:

  • Ξεκαθαρίζω ποιους ανθρώπους από το φιλικό και συγγενικό μου περιβάλλον αξίζει να έχω στη ζωή μου. Κρατάω στη ζωή μου τους ανθρώπους με τους οποίους έχω κοινές αξίες και κοινά ενδιαφέροντα και μπορώ να τους εμπιστευτώ και να μοιραστώ μαζί τους πράγματα.
  • Αποδέχομαι ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κανείς μας δεν είναι τέλειος.
  • Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ικανοποιήσω την ανάγκη μου για αγάπη και σύνδεση, χωρίς να βασίζομαι σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως:
    1. η αγάπη μου για τους ανθρώπους γενικά,
    2. η σύνδεση με τα κατοικίδια μου, με τον Θεό, με τον εαυτό μου, με την τέχνη, με τη φύση κ.α..

Επόμενο βήμα: Δουλειές σπιτιού