Πως θα ξεπεράσω τους φόβους μου

Πως θα ξεπεράσω τους φόβους μου – Προχωράω κι ας φοβάμαι.

Γιατί;

Γιατί να ξεπεράσω τους φόβους μου; Όπως οι περιοριστικές πεποιθήσεις μας, έτσι και οι φόβοι μας αποτελούν τροχοπέδη στην επίτευξη των στόχων μας στους διάφορους τομείς της ζωής μας και στη δημιουργία της ζωής που ονειρευόμαστε.

Συνήθως, φοβόμαστε την αποτυχία, τις επικρίσεις των άλλων και ότι δεν είμαστε ικανοί να τα καταφέρουμε. Είναι φυσιολογικό να φοβόμαστε.

Η Αμέλια Έρχαρτ είχε πει: <<Οι φόβοι είναι χάρτινοι τίγρεις και δυσκολεύουν κάθε αρχή. Εσύ όμως θα πρέπει να επιμείνεις.>>.

Πώς;

Πώς θα ξεπεράσω τους φόβους μου; Εξετάζω τι είναι αυτό που φοβάμαι πραγματικά και δεν προχωράω, εξετάζω πόσο πιθανό είναι να συμβεί και ποιες θα είναι οι συνέπειες, αν συμβεί. Αντιπαραβάλλω τους φόβους μου με το όραμά μου. Αξίζει να μη ζήσω τη ζωή που ονειρεύομαι για ένα σενάριο που ίσως συμβεί; Ακόμα κι αν συμβεί, δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τις συνέπειές του και να συνεχίσω;

Extra tips:

  • Μπορώ να επιτύχω αυτό που θέλω ακόμα κι αν φοβάμαι.
  • Προετοιμάζομαι κατάλληλα και δημιουργώ μία στρατηγική η οποία θα μειώνει τις πιθανότητες να επιβεβαιωθούν οι φόβοι μου.
  • Δίνω στον εαυτό μου το δικαίωμα να αποτύχει. Η αποτυχία συνοδεύεται από γνώση και εμπειρία, την οποία μπορώ να αξιοποιήσω, για να συνεχίσω την προσπάθεια έως ότου επιτύχω τον στόχο μου.
  • Αν προκύψουν προβλήματα, θα τα αντιμετωπίσω με την κατάλληλη προετοιμασία και στρατηγική.
  • Αποδέχομαι ότι θα δεχτώ κριτική για οτιδήποτε κάνω, αλλά επιλέγω να μην επιτρέψω στον φόβο μου, μήπως με επικρίνουν, να με απομακρύνει από τη ζωή των ονείρων μου.
  • Αποφασίζω ότι είμαι αρκετή και ικανή να τα καταφέρω.

Οι φόβοι είναι χάρτινοι τίγρεις και δυσκολεύουν κάθε αρχή. Εσύ όμως θα πρέπει να επιμείνεις.

amelia earhart

Επόμενο βήμα: Κριτική