Πως θα νιώθω χαρούμενη

Πως θα νιώθω χαρούμενη – Θυμάμαι όσα ήδη έχω και νιώθω χαρούμενη και ευτυχισμένη από σήμερα κιόλας.

Πως θα νιώθω χαρούμενη

Γιατί να θυμάμαι όσα ήδη έχω;

Οι περισσότεροι άνθρωποι εστιάζουμε σε όσα δεν έχουμε και θεωρούμε ότι για να γίνουμε ευτυχισμένοι θα πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε όσα θέλουμε. Μεταθέτουμε, δηλαδή, την ευτυχία μας σε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Όμως, αυτό το οποίο χρειάζεται να φροντίσουμε είναι να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι με όσα ήδη υπάρχουν στη ζωή μας. Έτσι θα βρούμε τη διάθεση και την ενέργεια να επιτύχουμε και όσα ονειρευόμαστε. Εξάλλου, όταν επιτυγχάνουμε έναν στόχο, θέτουμε έναν νέο κ.ο.κ. και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε ποτέ ευτυχισμένοι και αρκετοί.

Θυμάμαι, λοιπόν, όσα ήδη έχω στη ζωή μου και για τα οποία αισθάνομαι ευγνωμοσύνη και θα ανακαλύψω ότι αυτά είναι αρκετά για να αισθάνομαι ευτυχισμένη από σήμερα κιόλας! «Προσωπικά, το πρώτο που έχω στη λίστα μου για το οποίο αισθάνομαι ευγνωμοσύνη είναι ότι έχω καταφέρει να αποκτήσω παιδιά. Για πολλές γυναίκες το να καταφέρουν να αποκτήσουν παιδιά δεν είναι δεδομένο.»

Πώς θα νιώθω χαρούμενη και ευτυχισμένη από σήμερα κιόλας;

Για να νιώθω χαρούμενη και ευτυχισμένη από σήμερα κιόλας, κρατάω ημερολόγιο ευγνωμοσύνης. Σ’ αυτό γράφω εκείνα τα οποία συνέβησαν την προηγούμενη ημέρα, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα, για τα οποία αισθάνομαι ευγνωμοσύνη.

Extra tips:

  • Δε βιάζομαι να παραλείψω αυτή την “άσκηση” κρίνοντάς τη μη αναγκαία. Έρευνα με ανθρώπους, οι οποίοι κατέγραφαν για 2 εβδομάδες όσα τους έκαναν να αισθάνονται ευγνωμοσύνη, έδειξε ότι αυξήθηκαν τα επίπεδα ευτυχίας τους κατά 10%.
  • Δεν το κάνω νοερά. Χρησιμοποιώ χαρτί και μολύβι, γιατί θα με βοηθήσει να τα θυμάμαι περισσότερο.

Για να υλοποιήσεις αυτό το βήμα μπορείς να κατεβάσεις το δωρεάν για εκτύπωση ημερολόγιο ευγνωμοσύνης που θα βρεις παρακάτω.

Ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

Για να κατεβάσεις δωρεάν για εκτύπωση το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης του dreamymemoriesProject, πάτησε "Δωρεάν κατέβασμα" και γράψε το email σου στο πεδίο "Email" που θα εμφανιστεί! Στη συνέχεια, πάτησε "Αποστολή συνδέσμου" και ο σύνδεσμος για κατέβασμα του αρχείου θα σταλεί άμεσα στο email σου!
Δωρεάν κατέβασμα

Αποστολή συνδέσμου κατεβάσματος στο:

Επόμενο βήμα: Συγχώρεση