Φθινοπωρινές δραστηριότητες για παιδιά

Φθινοπωρινές δραστηριότητες για παιδιά με έμφαση σε ανοιχτού τύπου καλλιτεχνικές δραστηριότητες και σε αισθητηριακές δραστηριότητες με φυσικά υλικά

Φθινοπωρινές δραστηριότητες για παιδιά

Θέματα και αισθητηριακά υλικά

Υπάρχουν αρκετά θέματα που σχετίζονται με το φθινόπωρο και με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε με τα παιδιά κατά τη διάρκειά του. Τέτοια είναι τα ζώα του δάσους που προετοιμάζονται για να πέσουν σε χειμερία νάρκη, τα αποδημητικά πουλιά που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν, η αλλαγή των δέντρων με την αλλαγή του χρώματος των φύλλων τους και την πτώση τους, ο φθινοπωρινός καιρός κ.α..

Αυτήν την εποχή, στα υλικά της φύσης, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, συγκαταλέγονται τα πεσμένα φύλλα των δέντρων. Τα χρώματα και ο ήχος των ξερών φύλλων αποδίδουν απόλυτα την αίσθηση του φθινοπώρου. Έτσι, αποτελούν ιδανική επιλογή για τις φθινοπωρινές αισθητηριακές δραστηριότητες και κατασκευές για τα παιδιά.

Δημιουργήστε ζώα του δάσους από φυσικά φύλλα, όπως σκαντζόχοιρους και σκιουράκια. Προτείνετε στα παιδιά ανοιχτού τύπου δραστηριότητες. Τέτοιες είναι η δημιουργία ενός πουλιού και ενός δάσους από φυσικά φύλλα. Σχεδιάστε δραστηριότητες αντιστοίχισης και χρησιμοποιήστε φύλλα για να κρύψετε διάφορα στοιχεία, όπως γράμματα, αριθμούς, σχήματα, παιχνίδια ζωάκια κ.α..

Ιδέες

Πάρτε έμπνευση από τις παρακάτω εικόνες για φθινοπωρινές δραστηριότητες για παιδιά με φυσικά φύλλα. Δημιουργήσετε τις δικές σας φθινοπωρινές δραστηριότητες για απασχόληση, ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και κατάκτηση νέων γνώσεων.

Δες ιδέες για δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι ανά ηλικία