Δραστηριότητες για παιδιά 5 ετών

Ιδέες για εύκολες diy δραστηριότητες για παιδιά 5 ετών στο σπίτι με έμφαση σε αισθητηριακές δραστηριότητες, δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας και ανοιχτού τύπου δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες, που απευθύνονται σε παιδιά 5 ετών, έχουν, κυρίως, στόχο την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας. Η ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας αποτελεί το θεμέλιο για τη χρήση του μολυβιού και την κατάκτηση της γραφής στην Α’ Δημοτικού. Κατακτώντας τη λεπτή κινητικότητα, το παιδί μπορεί να γράφει επαρκώς καλά και γρήγορα, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της πρώτης τάξης, αλλά και των επόμενων τάξεων του Δημοτικού.

Για την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας μπορείτε να ασχοληθείτε με δραστηριότητες προγραφής, οι οποίες υλοποιούνται εύκολα, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα, υλικά, όπως το αλάτι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητες προγραφής. Στις δραστηριότητες προγραφής μπορείτε να ασχοληθείτε με γραμμές, αριθμούς, γράμματα, σχήματα κ.α..

Σ’ αυτή την ηλικία προτείνεται, επίσης, η ενασχόληση με ανοιχτού τύπου δραστηριότητες, ώστε τα παιδιά να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη και τη φαντασία τους, καθώς και τη λήψη αποφάσεων. Σχεδιάστε ανοιχτού τύπου δραστηριότητες, όπως, δημιούργησε ένα ρομπότ, ένα λουλούδι, μία πεταλούδα, ένα τερατάκι κ.α., που θα προτρέπουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα υλικά που έχουν στη διάθεσή τους με όποιο τρόπο επιθυμούν.

Εκτός από τις δραστηριότητες που προτείνονται εδώ, αναζητήστε ιδέες και στην προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία, δηλαδή, στις δραστηριότητες για παιδιά 4 ετών.

Δραστηριότητες για παιδιά 5 ετών με αλάτι
Ανοιχτού τύπου δραστηριότητα - Δημιούργησε ένα ρομπότ
Ανοιχτού τύπου δραστηριότητα - Δημιούργησε ένα λουλούδι

Επιστροφή σε: Δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι