Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για παιδιά

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για παιδιά με έμφαση σε ανοιχτού τύπου καλλιτεχνικές δραστηριότητες και σε αισθητηριακές δραστηριότητες με φυσικά υλικά

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για παιδιά

Θέματα και αισθητηριακά υλικά

Η άνοιξη προσφέρει μεγάλη ποικιλία θεμάτων με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε. Κάποια από αυτά είναι τα λουλούδια και τα δέντρα που ανθίζουν, τα αποδημητικά πουλιά που επιστρέφουν, τα έντονα χρώματα της φύσης, ο ανοιξιάτικος καιρός, τα έντομα, το Πάσχα κ.α..

Κατα τη διάρκεια της άνοιξης, μπορούμε να εκμεταλευτούμε υλικά της φύσης. Υλικά της φύσης είναι τα λουλούδια ή τα πέταλα των λουλουδιών, τα φύλλα των φυτών, οι καρποί των δέντρων κ.α.. Με αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε και να μάθουμε για θέματα που σχετίζονται με την άνοιξη. Τα υλικά αυτά μπορούν να μας προσφέρουν τα κατάλληλα ερεθίσματα, απτικά, οπτικά και οσμητικά, για να αντιληφθούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπέροχης αυτής εποχής.

Τα παιδιά θα λατρέψουν την ιδέα να δημιουργήσουν με φυσικά λουλούδια. Κι αυτό γιατί τα λουλούδια τους προσφέρουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν όλες τις αισθήσεις τους. Μπορούν να δουν την ποικιλία στα χρώματα, στα μεγέθη και στη μορφή τους. Μπορούν, επίσης, να τα αγγίξουν και να αισθανθούν τις διαφορετικές υφές τους, μπορούν να τα μυρίσουν κ.α..

Ιδέες

Οι εικόνες που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να εμπνευστείτε τις δικές σας ανοιξιάτικες δραστηριότητες για παιδιά με φυσικά υλικά, και όχι μόνο, για να τα απασχολήσετε δημιουργικά, ενώ, παράλληλα, αναπτύσσουν νέες δεξιότητες και κατακτούν νέες γνώσεις!

Δραστηριότητα - Ουράνιο τόξο από φυσικά λουλούδια
Πουαντιγισμός - Ουράνιο τόξο
Δραστηριότητα - Πρόσωπο με μαλλιά από φυσικά λουλούδια
Δραστηριότητα - Βάζο με φυσικά λουλούδια
Δραστηριότητα - Λιοντάρι με τρίχωμα από φυσικά λουλούδια
Δραστηριότητα - Πεταλούδες από φύλλα και ξυλαράκια
Ανοιχτού τύπου δραστηριότητα - Δημιούργησε ένα λουλούδι
Ψηφιδωτό ουράνιο τόξο με φασόλες
Δραστηριότητα - Έντομα από δακτυλικά αποτυπώματα

Δες ιδέες για δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι ανά ηλικία